Продадете или заменете го вашиот стар уред

 

Генел како општествено одговорна компанија, следејќи ги новите законски регулативи за отпадни уреди и тонери, врши откуп на истите од крајни корисници како што се малите и средни претпријатија.

 
 
 

Нашиот процес на наддавање

Генел е специјалист за давање нов живот на користените и половни фотокопири. При пополнување на формуларот за откуп, нашите специјалисти ќе го проучат вашиот предлог и ќе го спроведат според нашиот најнов ценовник. Тие ќе ги проценат трошоците за подигање на вашата опрема на локацијата каде што е складирана, земајќи ги предвид можните тешкотии како што се нема лифт, скали, пристап до доковите за товарење и слично. Откако ќе се пресметаат сите податоци, нашите експерти повторно ќе ве контактираат со понуда. Доколку се согласите со нашиот предлог, подигањето ќе биде по закажување и штом вашата опрема ќе стигне до нашиот магацин, ќе се тестира за да се потврди дека е во состојбата во која ни кажавте дека е.

Уреди кои не ги откупуваме

За жал, не секој уред има вредност. Колку и да сакаме да им дадеме втор живот на сите користени копири и печатачи, некои одамна го поминаа датумот на продажбата и немаат резидуална вредност на извозниот пазар. Во вакви ситуации би можеле да ви помогнеме да го рециклирате преку нашата посветена програма за рециклирање.